3 spørsmål vi burde bedt om svar på fra mannskapet ombord Statsraad Lehmkuhl

ShetlandsBlindheim klar til å entre riggen

1 Hvordan korrekt omtale Statsraad Lehmkuhl. Ei skute, et skip eller en båt? Eller er alle benevnelsene riktige?

Klart, vi burde vel egentlig bedt hovedbesetningen om hjelp da vi lurte på om vi kunne kalle Statsraad Lehmkuhl en båt, ei skute eller et skip. Det vil vi gjøre under neste seilas.Denne enkle forklaringen hentet fra barnesang holder nok ikke vann dersom jeg snakker med gamle sjøfolk.

Er Statsraad Lehmkuhl en båt, et skip eller ei skute?

2 Hva er egnet kost dersom en blir rammet av ekstrem sjøsyke ombord Statsraad Lehmkuhl, eller andre maritime fartøy?

Jeg gikk for knekkebrød og potetgull. Og det var vel strengt tatt ikke vellykket. Følelsen av at knekkebrødet var like tørt og vanskelig å få opp som ned, var fryktelig. Hva bør egentlig fremtidige medseilere spise når de blir dårlige?

3 Hva gjør mannskapet for å holde seg i fysisk god form når de er langt til sjøs og de kjenner trangen til å trene?

Torsdag var formen fin og ønsket om å trene igjen dukket opp. Da var det tøft å være en drøssevis av nautiske mil unna Kolvikbakken filtfotballklubbs hjemmebane Kolvikbakken ungdomsskole. Vi savnet den deilige og blankpolerte parketten og følelsen fotball med gutta boys gir. Er det et fungerende treningsrom ombord i fartøyet?

ShetlandsBlindheim er jo kommet iland for lenge siden og forsøker å venne seg til tilværelsen som blogger, familiefar og lærer. Det har vist seg å være tøft. For å opprettholde bloggens posisjon på topplisten må jeg rett og slett ty til trening og mote. Mer om det kommer.

#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding #Mote #sjømann #Kvinne #Klær #fotball #trening


6 kommentarer til «3 spørsmål vi burde bedt om svar på fra mannskapet ombord Statsraad Lehmkuhl»

  1. Er sikkert like vanskelig å være en god kollega. Du har jo en fantastisk erfaring som havseiler som vi andre tavleskrivere ikke kan drømme om å få. 🙄 Vi andre må google og se video på YouTube. Herlig at vi i tillegg kan lese bloggen din, Shetlands-Blindheim

    1. Elisabeth: Tenk at du har flere slike barske seilere hos deg på jobb. Heldigvis er det bare en av de som høylytt, nærmest skamløst og brautende, skravler om det uten stans. Og før eller siden blir han nok satt på plass, Enten av moren eller kona.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.