7 grunner til at dere bør reise med Statsraad Lehmkuhl!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er dsc_0613_1-2075110-1-1537716273864.jpg
Lerwick med Statsraad Lehmkuhl til kai i bakgrunnen
Lydinnspilling av innlegget om Statsraad Lehmkuhl

Før du leser, se gjerne på tilbakeblikk fra turen min

På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 1

På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 2

På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 3


1 «Once in a lifetime experience»

For mange av elevene og de voksne på turen var dette en unik mulighet til å delta på noe som en ikke ville tatt initiativ til på egenhånd. Og ved å få nettopp denne muligheten, vil kanskje flere av oss søke etter slike opplevelser igjen. Når sant skal sies, vil nok noen neppe oppsøke en slik oppevelse igjen, men det er en viktig erfaring det også.


2 «Team building»

Når en blir satt opp på vaktlag slik som på Statsraad Lehmkuhl, lærer du at samarbeid om oppgaver er viktig. Dette på godt og vondt. Det er utrolig tilfredsstillende å gjøre en viktig jobb for fellesskapet. Samtidig kan det være utrolig frustrerende å oppleve når samarbeidet ikke alltid er like lett. Tenk at vi sørget for framdrift på ei stålskute ved å heise nær 2000 kvadratmeter seil!

Medseiler Anders Gamlem og jeg er bøyevakt på Statsraad Lehmkuhl

3 «Masse tid til å være sosial mellom vaktene»

Ettersom vi var fire timer på vakt og deretter hadde åtte timer fri, var det masse tid til å henge med venner, enten på eller under dekk. Og om noen ville være litt alene, var det fullt mulig det også. Derfor er det lurt å ha med kort, terninger, spill, bøker, musikk, gode historier eller bare godt og smittende humør. Det er utrolig mye kjekk ungdom å snakke med, og ikke minst mange kjekke voksne.

Strategisnakk med skipslegen. Hvordan holde seg på beina i ei skute.

4 «Du får se plattformene i Nordsjøen!»

Jada, flere av dere har sett de før, dersom dere arbeider på sjøen. For alle oss landkrabber var det likevel utrolig fascinerende å seile mellom disse kolossene som sto langt ute på havet. De gir selvsagt en unik mulighet til å reflektere over norsk økonomi sammen med elevene. Og selvsagt diskutere norsk samfunnsutvikling og hvilken enorm konsekvens funnene i Nordsjøen har hatt for våre liv.

Bilde av en av plattformene i Nordsjøen.

5 «Du får klatre i riggen, dersom du vil»

Alt arbeidet med tauverk og seil innebar også arbeid med seil i høyden. Elever fikk kyndig veiledning i sikkerhet før de entret riggen, hvor de løsnet og pakket seil sammen med skipets mannskap. Med en masthøyde på 48 meter var det flere som klatret virkelig høyt. En unik opplevelse!

Elever klatrer på Statsraad Lehmkuhl
Elever pakker seil på Statsraad Lehmkuhl
ShetlandsBlindheim forklarer riggen for dekksgutt Bertil Holen
Jeg var nok ikke en av de tøffeste i riggen…

6 «Du får oppleve Lerwick på Shetland»

For et flott lite sted. Sjarmerende og annerledes. På vår tur fikk vi ikke oppleve flere steder på øya, men det lar seg sikkert gjøre med litt planlegging for de som vurderer en slik tur senere. Vi besøkte skolen i Lerwick og fikk omvisning av elevene der. Dette anbefales andre skoler å gjøre. Samtidig var det svært kjekt for elevene å få dra på shopping etter snoperier og brus da de hadde fritid litt senere på dagen. Forbered dere godt slik at ungdommer og voksne får mulighet til å oppleve det Lerwich har å by på.

Flotte Lerwich med Statsraad Lehmkuhl til kai i bakgrunnen

7 «Du seiler ei stålskute og lærer om hvordan fremdrift med seil fungerer

Bare det å seile på havet med ei slik skute er fantastisk. At du gjør det sammen med venner og medseilere, som sammen får fremdrift på skuta, er virkelig en fin opplevelse. Det var rett og slett et skikkelig kick å se skuta med seil. Elevene står ved roret, elevene gjør alle viktige arbeidsoppgaver og elevene er virkelig dyktige! For en opplevelse av mestring! For en opplevelse av å være en del av et lag! Og for en følelse å kunne snakke om dette i ettertid.


#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding

En kommentar til «7 grunner til at dere bør reise med Statsraad Lehmkuhl!»

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.