Å være et forbilde – Som Hege

Det er mange som ønsker å bidra i kampen mot kreft, heldigvis. Og Hege Holen Paulsrud gjør det på en unik og flott måte.

Hege lager masse flotte bilder, og tar de med seg ut på tur i naturen.

Hegeprosjekt 2019

Hege Holen Paulsrud blei kjent for meg da jeg skreiv innlegget om Merete, kreftsykepleieren som jobbet på Ålesund sykehus da faren min var syk. Hege er et av mine forbilder. For hvert eneste år samler hun inn penger til Kreftforeningen. Og hun gjør det på en virkelig fin måte, hun gjør det ved å selge nydelige bilder hvor inntektene går uavkortet til Kreftforeningen. Kjøp et bilde i dag, kjøp to, kjøp tre, en helt nydelig julegave til kjente og kjære. Nytt bilde hvert år. Å bare være, er årets bilde.

Hun lager også andre flotte bilder for salg, og noen av de tar hun med seg på tur til spennende steder. Følg henne på instagram og se bilder av henne der.

Instagram og Nettsted

Kjøp årets bilde her: Å bare være

Innlegget om Merete

Det er snart et år siden jeg skreiv innlegget om Merete, kreftsykepleieren vi blei kjent med da pappaen min var syk. Den gang hadde jeg et ønske om å framsnakke andre, i tillegg til å skrive om opplevelser eller refleksjoner basert på egne erfaringer. Erfaringer som kanskje andre kunne kjenne seg igjen i? Det satt langt inne å dele noe av det jeg hadde på hjertet, men heldigvis gjorde jeg det. Heldigvis turte jeg å dele.

Innlegget om Merete ble det første av flere innlegg i serien forbilder. Og da jeg først turte å dele, delte jeg en hel del videre i bloggen også. Både refleksjoner og opplevelser, og ikke minst tanker om hvor viktige vi mennesker kan være for hverandre. Takk for at du leser. Og takk for at du gir andre muligheten ved å like og dele videre.

IMG_0546 (3)
Prestekrager, men det er én spesiell som har fokus i bildet. Slik vil jeg vise til forbilder blant forbilder.

Å være et forbilde

Jeg ønsker å leve et liv fullt av mennesker jeg er glad i.
Jeg ønsker å være god mot andre.
Jeg ønsker å gjøre andre lykkelige. Jeg ønsker å få andre til å le. Jeg ønsker å se det beste i alle rundt meg.
Jeg ønsker å være en god venn.
Jeg ønsker å være en god ektemann.
Jeg ønsker å være en god svigersønn.
Jeg ønsker å være en god sønn.
Jeg ønsker å være en god pappa.
Jeg ønsker å være sterk, rettferdig og et godt forbilde
Jeg setter meg mål, ser etter gode forbilder og strekker meg så langt jeg kan.

Øyvind Blindheim
Ylva finner rekved på ei strand på Giske, skatter fra havet.

Å miste en av sine nærmeste

For snart elleve år siden ble jeg og familien min kjent med Merete. En person jeg skulle ønske jeg aldri måtte møte, men samtidig en person som jeg tar med meg i hjertet resten av livet. God, vennlig, smilende og oppmerksom. Hun jobbet som sykepleier på kreftavdelinga på Åse sykehus og var som ei lykt. Som ei lykt i en skummel, vanskelig og uforutsigbar hverdag. En skummel, vanskelig og uforutsigbar hverdag, for en helt alminnelig familie i Ålesund. En helt alminnelig familie i Ålesund, som brått la bort alle tanker om framtid og levde ei uke av gangen. Og det kan dere kanskje kjenne dere igjen i?

Og når du lever i nuet, ei uke av gangen uten at du orker å tenke framtid, uansett årsak. Da trenger du mennesker du er glad i, mennesker som er god mot deg og bryr seg, mennesker som gjør deg lykkelig, mennesker som får deg til å le, mennesker som ser det beste i deg. Og du trenger familien.

Ylva og Lydia på Runde i høstferien 2017.

Merete

Selv om Merete ikke var alene om å hjelpe pappa, er det henne jeg husker best fra Åse Sykehus. Jeg husker en gang hun kom innom rommet til pappa. Hun nynnet på en sang av The Beatles. Plutselig begynte pappa å nynne med og like etter sang de begge to. Sangen de sang var «When I’m 64». Kanskje hadde innlegget truffet litt bedre om jeg skreiv dette for tre år siden, da pappa faktisk ville fylt 64 år. Men hvem vet, kanskje er det Merete som fyller 64 i år i år.

Merete er et av mine store forbilder, selv om jeg nesten ikke kjenner henne. Jeg ønsker også å være et forbilde for de som nesten ikke kjenner meg. Jeg utfordrer dere til å være det samme.

Vis MOT, Mot til å bry deg, Mot til å leve, hver eneste dag! Vær et positivt øyeblikk i andres liv.

#MOT #MOT_Norge #MOT_Giske #MOT_Ålesund #Brydeg #Sorg #Familie #Sykdom #Håp #kreft #helsepersonell

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.