Blei hverdagen brått litt vanskeligere nå?

Bilde av himmel. Mørke skyer stenger for sola, men vi kan skimte den

Blei hverdagen brått litt vanskeligere nå? Nå når du ikke får omgås mange av de menneskene som løfter deg opp når du er nede? Nå når du plutselig står i en hverdag hvor du knapt er utenfor døra, og ikke får oppleve de tilfeldige møtene med ukjente mennesker som smiler til deg og sier hei. De som, helt uten å vite det, gir av seg selv uten å ane hvor viktig ditt positive møte med de faktisk er. Et lite smil, ansikt til ansikt.

Blei hverdagen brått litt vanskeligere nå? Nå når du ikke får prate om alt og ingenting, med en god kollega, i en sofa med nevene trygt rundt en varm kopp te eller kaffe. Nå når du plutselig kommer på at du knapt har hørt en annens stemme på over en uke, bortsett fra de stemmene på tv’en som forteller at vi må ta vare på hverandre i denne vanskelige tiden. De som, helt uten å vite det, bekrefter hvor ensom og forlatt du føler deg akkurat nå.

Hverdagen blei brått litt vanskeligere nå. Nå når jeg kjenner på hvor viktig kollegene mine er for meg. Nå når jeg kjenner på hvor viktig familien min er for meg. Når jeg kjenner på hvor tungt jeg selv synes det er å være uten den daglige fysiske kontakten med mennesker som gir mitt liv innhold. Positive møter med mennesker som gir mitt liv mening.

Hverdagen blei brått litt vanskeligere nå. Nå når jeg forstår at alt det jeg har, som gir mitt liv mening, det er det mange som lever uten. Og om de lever uten mennesker som løfter opp når de er nede, mennesker som får de til å smile, mennesker de kan snakke med om alt og ingenting, på et trygt sted med nevene rundt en varm kopp te eller kaffe… Hvordan har de det akkurat nå?

Vis MOT, Mot til å bry deg!

Hold av en plass til meg, et innlegg jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i når livet byr på utfordringer.

Hvordan se hverandre, sånn på ordentlig: Å se hverandre handler om så mye mer enn hva øyet kan oppdage. Vit det, når du møter Syver, som ikke kan se deg slik som før. Vit det når du møter hvem som helst.

Vær verdifull, Midt i sorgen og vanskelige tider, reiste jeg fra jobb med verdens deiligste følelse. Hva hadde skjedd? Hvem hadde jeg møtt? Et innlegg om å håndtere sorg, sammen med andre.

Alt du ikke ser, et innlegg om psykisk helse og viktigheten av å bidra til at andre kan bære byrdene sine. Hva har folk egentlig i ryggsekken sin?

Å plukke stjerner fra himmelen: Etter en fantastisk helikoptertur med Syver var det likevel Syver i blomsterengen som gjorde sterkest inntrykk på meg. Spesielt nå som han er blitt blind.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.