Borgund Dyreklubb

Med veiledning fra Fride Holen får Syver møte Zhania. Syver i oransje jakke, smilende, Fride sett bakfra og hesten Zhania med hodet mot Syver

Denne uka blei Syver og Ylva invitert til å komme på besøk til Dyreklubben. Noen gode jenter tenkte det kunne være en fin opplevelse for Syver å få hilse på dyrene der. Selv om både jeg og Ylva var litt forsiktige i møte med dyrene, viste Syver seg som den modige gutten han er. Det han likte spesielt godt var å kose med den ene hesten i stallen. Senere fikk vi se på at Fride rei på hesten som Syver fikk hilse på. Nå har han en drøm om å få ri på den han også. Han har ridd på hest hos Dyreklubben før, men ikke etter at han blei blind. Derfor kommer vi til å invitere oss tilbake om ikke så lenge, så får vi se om Syver tør å sette seg på hesteryggen også. Det var en kald dag i dag, og da gjorde det ekstra godt med deilig kakao som Ylva og Anita laget til oss.

Alise, Fride og Syver sammen med hesten Zhania.

Jeg har vært så heldig å få ha et samarbeid med Dyreklubben gjennom jobben min i ungdomsskolen. Gjennom ulike aktiviteter har vi fått bruke området og hjulpet til med ulike praktiske oppgaver. Jeg har mange gode minner fra stedet, spesielt mange gode minner sammen med kollegaen min Ole Christian, som jeg skreiv et innlegg om i fjor. Vi hadde med oss mye bra ungdom til Dyreklubben og området rundt.

Her er ungdommene mine på vei fra fjøra og opp til Dyreklubben. Gode minner.
Et fantastisk bilde av Andreas, en av ungdommene mine fra en dag hvor vi blei dratt på akebrett etter hest. Spesielt stilig for alle dere som spiller Red Dead Redemption,

Jeg husker også Borgund Dyreklubb ifra barndommen. Der hadde jeg noen av mine første møter med gårdsdyr og det er fantastisk å nå kunne ta med mine egne barn til samme sted. Vi har deltatt på Dyreklubbsøndag flere ganger, et flott tilbud til barnefamilier som holdes én gang i måneden. Det mest spennende barna mine har fått gjøre der er å ri på hest og å sitte på i henger etter traktor. Og så er der kiosk!

Bilder av løa fra 2016.
Bilder av Dyreklubben før oppgradering av uteområdet for noen år siden

Med en helt fantastisk beliggenhet, ved fjorden i indrefileten av Ålesund kommune, ved nydelige Borgund kirke og i nærheten av Borgundgavlen, ligger besøksgården hvor du kan få nære møter med mange forskjellige dyr. Nå, etter å ha vært driftet av Borgund sokneråd i mange år, har Ålesund kommune tatt over drifta av besøksgården. Besøksgården kan by på møter med både hester, esler, griser, geiter, kaniner, haner, høner, ender og småfugler og sikkert enda mer. I tillegg er beliggenheten helt unik. Et flott turmål og ei spennende fjøre like nedenfor. Det er mange barn og ungdommer i aktivitet i Dyreklubben. Sammen med foreldre holder de liv i et fantastisk tilbud, et tilbud også skoler har begynt å benytte seg av. Området er en fantastisk arena for læring og bør absolutt brukes av enda flere

Det var rett og slett veldig spennende å ha det store dyret like ved seg.

Dyreklubben er avhengig av frivillighet, dugnad og tilskudd for å kunne holde gården tilgjengelig for oss. Derfor er det så fint at så mange foreldre finner veien dit med barna sine. Kiosk, dyr og mange lekekamerater er en virkelig god kombinasjon. Og glemmer du lommeboka kan du selvsagt bruke Vipps. Sjekk ut nettsiden deres og lik Facebooksiden deres slik at dere får beskjed om arrangementer og tilbud. Støtt Dyreklubben!

Facebooksiden til Dyreklubben:

Hjemmesiden til Borgund Dyreklubb

Takk til Bertil Holen med familie for at dere gjør Dyreklubben tilgjengelig for oss, og spesielt nå når Syver opplever alt med nye øyne.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.