Det ble mye klatring på Statsraad Lehmkuhl

På vei tilbake fra Shetland fikk vi oppleve å seile. Skipet beveget seg kun ved hjelp av vinden i om lag 15 timer. Det var en fantastisk opplevelse. Skipet beveget seg helt annerledes i sjøen og det var deilig å slippe lyden av durende motor. På tokt med Statsraad Lehmkuhl er alle en del av mannskapet. Dette er ikke noen fritur hvor du kan sløve på dekk og få se skipets hovedbesetning arbeide for at du skal komme deg fra Ålesund til Lerwick. Dette er ikke en tur hvor du tar med deg hengekøyen på dekk, en plass i solen, og ber kokken hente en kopp kaffe til deg. På dette skipet er du en del av besetningen. Du arbeider som medseiler på en tremastet stålbark bygget som skoleskip i 1914. Du lærer deg rett og slett å seile en koloss av ei skute, i samarbeid med det dyktige mannskapet som arbeider fast på båten. Det er en utrolig følelse. Et skikkelig lagarbeid som resulterer i at en skute på over 1500 tonn seiler midt ute i Nordsjøen.

Mer om skipets historie kan du lese inne på skipets hjemmeside. Du finner også mye annen spennende informasjon der. Statsraad Lehmkuhl.

For å få opp seilene måtte flere av oss klatre opp i mastene. Vi måtte entre i riggen, sammen med mannskapet, opp i mastene for å gjøre det mulig å sette seil. Etter innføring i hva alle dei ulike seilene het, og et sikkerhetskurs som omhandlet bruk av sikkerhetsseler og sikkerhet i riggen, kunne vi medseilere ta del i arbeidet med tauverk og seil. Skipet har 25 kilometer med tau, 15 kilometer med kjetting og vaier og seil på over 2000 kvadratmeter. Dette kreves det mye arbeid for å håndtere. Mer om det i neste innlegg. Da har jeg også video og bilde av elevenes arbeid med tauverk og seil.

#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding #Mote #sjømann #Kvinne #Klær

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.