Dette tacotrikset kan dere ikke!

Hver eneste fredag kjører vi tacokos i stua! Ungene hjelper til med å lage til og gleder seg like mye som de voksne.

Ser dere hva vi har gjort for å ikke søle så mye?

Ingredienser til Blindheimsk tacoaften!

Vi har flere ingredienser vi virkelig ha for at tacoopplevelsen skal være komplett! I dag manglet vi en av mine viktigste ingredienser. Jalapenos, rød type (Rema 1000)!

Mais, druer, ananas, paprika, rødløk, miniplommetomat, salat, chilli, agurk(Ikke så viktig), jalapenos(helst rød), hjemmelaga guacamole, tortillachips og ost!

Hva har dere i tacoen?


Guacamole! Enkelt å lage!

En avokado

Hvitløk etter eget ønske

kvernet pepper etter eget ønske

Kvernet grovsalt etter eget ønske

Skvis av 1/3 lime


Sjekk under stilken til avokadoen i butikken. Det gir gjerne et hint om hvordan den ser ut inni. Den skal ikke være for hard, da smaker den ikke godt, mener jeg.

For å dele opp avokadoen snurrer jeg den bare lett rundt på en skarp kniv. Deretter kjører jeg kniven i steinen, akkurat passe til at den følger med opp igjen når jeg løfter kniven igjen. Husk at du ikke skal holde på avokadoen når du kjører kniven nedi steinen. Da kan det fort gå en finger. Det vil vi jo ikke. Med denne teknikken kan du dytte steinen av kniven med tommelen og rett nedi bøtta for matavfall! Lurt!

Jeg bruker en gaffel til resten.


Trikset jeg vil dele med dere i kveld er at vi bruker for det meste glass til ingrediensene. Da er det enkelt å porsjonere de ulike grønsakene. Ha gjerne ei skje i for ungene sin del.

Utrolig lettvint å vaske opp etterpå også, ettersom det stort sett er glass jeg har brukt.


#Mat #Taco #Familietid #Fredagskos #Helg

6 kommentarer til «Dette tacotrikset kan dere ikke!»

  1. Bra triks. Og her skal du få et triks med meg, stikk noen tannpirkere i avocafosteinen, fyll et glass med vann og tilpass tannpirkere slik at halve stenen er under vann. Da spirer det etterhvert og den kan plantes om i potte. Vips har du et avocadotre. Gikk ikke an å legge ved bilde av våre dessverre. Om vi noen gang kan høste egne avocadoer gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.