Du kan klare alt!

Jeg har alltid ment at de som hopper i fallskjerm er utrolig modige. Tenk å kaste seg utfor stup, for så å falle i enorm fart mot bakken før siste lille rest av fall gjennomføres med fallskjermen de har i nistesekken sin. Galskap og selvsagt fullstendig frivillig. Og er de fremdeles modige når de har holdt på med det lenge? Når dreier det seg ikke om mot lenger, men bare moro og spenningen ved gjennomføre ett hopp til? Uansett, så kjenner jeg kjenner en som er minst like modig som fallskjermhoppere!

endret størrelse
Modige fallskjermhoppere på Hoven ved Loen Skylift. 1010 moh.

Forbildet vårt

I dette innlegget vil jeg dele med dere hvem som er mitt aller største forbilde. Og jeg mener at han skal kunne fungere som forbilde for dere også. Han er rett og slett den modigste personen jeg kjenner. Før jeg gjør det vil jeg komme med noen refleksjoner om et av mine viktigste innlegg. Et innlegg som gjør meg trygg på at alt kan håndteres. Innlegget som var et resultat av undring over at Lydia og jeg står såpass stødig og trygt som vi gjør, nå når Syver, sønnen vår er blitt blind. Ikke blind som i at alt er mørkt, men så svaksynt at han kategoriseres som blind.

syver_og_ylva-2075110-4-1553897606817

Vi kan klare alt

For noen uker siden skreiv jeg et av få innlegg på bloggen i år. «Vi kan klare alt» blei til etter at folk vi kjenner sa de ikke kunne forstå hvordan vi klarer å håndtere det at Syver har blitt syk. Da jeg reflekterte over dette selv, kom jeg fram til at jeg ikke kunne gi et svar på akkurat det. Dersom jeg gjorde det, skreiv hvordan vi klarer det, ville det trolig være basert på synsing og antakelser. Derfor valgte jeg å heller skrive et innlegg om hvorfor vi håndterer situasjonen som vi gjør. Det er lettere fordi jeg kan trekke fram helt konkrete mennesker og erfaringer som har gjort oss rustet til å klare det som nå er vondt og vanskelig. Jeg har nemlig sett mange gjøre det før meg.

Dersom Lydia og jeg skulle fortelle dere hvordan vi håndterer situasjonen som vi gjør, er det ikke sikkert det jeg skriver har overføringsverdi og relevans for deg som leser. Men om vi forteller deg noe om hvorfor vi håndterer situasjonen som vi gjør, er det kanskje lettere å la seg motivere eller påvirke av det. Ta en titt på innlegget, og sett av tid til å reflektere over hvilke mennesker du har møtt i ditt liv, som kan fungere som forbilder eller ledestjerner.

Innlegget: Vi kan klare alt

IMG_3818 (2).JPG
Modige fallskjermhoppere på Hoven, Loen Skylift

Vårt største forbilde

I innledningen skrev jeg at jeg skulle dele med dere hvem som er mitt aller største forbilde. Mange av dere har allerede gjettet rett. Mange av dere har sett hvor godt han håndterer de utfordringene han står overfor i hverdagen. Mange av dere lar dere imponere over hvor fungerende han er. Forbauset over alt han får til, ser dere en gutt som virkelig ikke gir opp.

Å miste synet sitt er grusomt. Å miste synet sitt raskt, så raskt at du vet du vil bli blind, ville gjort meg lammet og ute av stand til å leve i nuet. Enda mindre i stand til å tenke framtid. Jeg klarer ikke fatte hvordan jeg skulle klare å håndtere det. Syver er den modigste personen jeg kjenner. Glem basehopperne som slipper seg utfor stupet, 1011 meter over havet, i Loen. Syver hopper i fallskjerm hver eneste dag! Han er et forbilde!

IMG_3823 (2).JPG

Trening til Valderløpet

På torsdag trente barneidretten til Valderløpet. Jeg hadde ingen forventninger om at Syver skulle ville delta, men som den største selvfølgelighet stilte han opp på trening og gjorde en kjempeprestasjon sammen med alle vennene sine. Det var et av mine stolteste øyeblikk som pappa. Det var en fantastisk følelse å se Syver springe sammen med kameratene sine. Kommende onsdag skal Syver delta på Valderløpet. Han gleder seg enormt og har alle forutsetninger for å få en nydelig opplevelse. Når jeg ser hvordan han håndterer det å miste synet, inspirerer han meg og gjør meg trygg på at han kan klare alt! For Syver har det bra, hver eneste dag! Og han er så sinnsykt modig! Han kunne virkelig hoppet i fallskjerm! Han er mitt største og modigste forbilde. La han være forbildet ditt også!

Vis MOT, Mot til å leve, hver eneste dag!

#MOT #VIS_MOT #livsmestring #Modigeforbilder #Forbilder #Treningsglede #il_valder #Shetlandsblindheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.