En attpåklatt venter?

For et par dager siden, midt i et spennende oppdrag i ødemarka (Playstation og spillet Red Dead Redemption 2), fikk jeg spørsmål om jeg ville være med en snartur til Oslo. Jeg la fra meg rifla, satte spillverdenen på pause, og leste henvendelsen Lydia og jeg hadde fått på messenger. Simen ville ha oss med på en impulstur til hovedstaden, sammen med Sandra, som ikke visste noe om det. En overraskelsestur til hotellet The Hub, som ligger like ved City Syd og Sentralbanestasjonen.

Oslotur til The Hub

Det var Lydia som svarte ja, for det er vanligvis hun som tar de fleste avgjørelser. Altså, jeg får være med på de, avgjørelsene, men liker at hun har kontroll. Det tror jeg hun liker hun også.

Tidenes burger! Dobbel med litt av det meste

I går, et par dager etter initiativet, ble vi plukket opp av Simen og Sandra på busstoppet like nedenfor oss og turen var igang, uten barn. Turen skulle ikke vare i mer enn 24 timer, så vi hadde pakket lett. Vi fikk faktisk plass til absolutt alt i en liten ryggsekk. Egentlig ikke helt typisk oss. Ungene skulle være hos svigermor, og vi var klare for en barnefri tur til Oslo.

En hund over senga? Med hatt, pipe og biller?

Selv om turen bare varte i et døgn, fikk vi gjort en hel del spennende. På matfronten besøkte vi blant annet Oslo Street food. De vartet opp med spennende mat, men vi havnet likevel på Fridays, og litt mindre spennende mat, etterpå. Der spiste jeg blant annet en unødvendig stor burger, dynket i signatur-glazen deres.

Resepsjonen på The Hub

Damene ville selvsagt på shopping, men da fikk de gjøre det uten meg og Simen. De var selvfølgelig sjeleglad for det. Jeg er overbevist om at det er verre å ha med meg på shopping, enn å ha med ungene våre. Derfor gikk heller Simen og jeg tur, drakk kaffe og kjørte elektrisk sparkesykkel. Jeg har et par kommentarer når det gjelder de sparkesyklene. Men de kommentarene kommer i et senere innlegg. Det var både gøy og avslappende å kjøre slik sparkesykkel, men ikke i den rekkefølgen. Å kjøre slik sparkesykkel var nemlig ikke spesielt avslappende. Med masse mennesker i gatene, møtende trafikk og ikke minst andre folk på sparkesykkel, blei det hele en kort affære for min del. Men gøy, det var det.

Sparkesykkel er en del av bybildet i Oslo. På godt og vondt.

Lydia og jeg er veldig glad for det initiativet Simen tok. For vi trengte en slik tur. En tur med lave skuldre, nydelig mat og prat om litt av hvert. Og invitasjonen kom egentlig på et veldig passende tidspunkt. For i dag er verdensdagen for psykisk helse. Og temaet i år, det er «Gi tid». Det gjør spesielt godt å få en slik invitasjon, når en går rundt med både vanskelige tanker og vanskelige følelser i hverdagen. Det er godt at andre velger å bruke tid på oss da. Og at vi voksne kan bruke tid på oss selv, og at vi kan få en liten pause fra foreldrerollen.

Toget og Ruter-appen er helt topp!

Vis MOT, Mot til å bry deg, både om deg selv og mennesker rundt deg. Vær raus! Gi tid!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.