Flybensin – I bunn og grunn positiv energi mellom mennesker

For et par uker siden vurderte jeg å ta bort bloggen min. Det finnes nok blogger som ligger brakk der ute, og jeg klarte ikke se for meg at jeg skulle kunne skrive noe mer. Det siste jeg gjorde på bloggen var å legge ut to innlegg jeg skreiv da kroppen var full av følelser og hodet gikk i spinn. Det jeg skreiv da, er noe jeg er stolt over. Ikke fordi jeg mener det er spesielt bra skrevet, men fordi det setter i gang en hel del tanker. Både vanskelige og gode.

Det har vært tøft å være pappa de siste månedene. Gutten min har fått synet sitt kraftig redusert og vi vet ikke hvordan det vil gå videre. Likevel brenner håpet sterkt. Og diktet jeg skreiv til sønnen min, forsøkte å fortelle nettopp det. I diktet «Lyset vinn alltid», gir lyset håp. Et håp om å finne en vei gjennom det vanskelige, uavhengig av hvor vanskelig den kan være.

Les diktet her. Lyset vinn alltid! 

Arbeid med MOT

I går var jeg på Godøy skule, sammen med kollegaen min Kay Amund. Hver torsdag arbeider vi med holdningsskapende arbeid på kommunens to ungdomsskoler. En fantastisk jobb, som MOT-coach i en organisasjon som dyrker mennesker (Les mer om MOT her). I åttende klasse, med ordføreren tilstede, snakket vi om «den usynlige ryggsekken». Med god hjelp av en sterk og modig ungdom fortalte jeg at alle går rundt med en usynlig ryggsekk. En ryggsekk som kan inneholde mye vondt og vanskelig. Ryggsekken kan vi ikke ta av oss. Den må vi bære selv. Likevel kan sekken bli lettere å bære dersom vi har gode mennesker rundt oss. De kan nemlig gi oss flybensin, energi som driver en tenkt propell, og som derfor hjelper oss med å løfte ryggsekken vår. Flybensin er i bunn og grunn all positiv energi du gir et annet menneske, og du gir det ved å bry deg.

En nydelig overraskelse

Da jeg kom på jobb i dag, lå det en konvolutt på pulten min. På konvoluttens bakside sto det at konvolutten var fra Galtworts skole av magi og fantasi. Jeg visste med en gang hva konvolutten inneholdt og hvem avsender var. Ei jente i åttendeklasse. I storefri fant jeg eleven og ga henne en varm og god klem. Samtidig sa jeg at det hun hadde gjort var det fineste noen elev noen gang har gjort for meg. Jeg gledet meg stort til å levere konvolutten til sønnen min. Denne jenta gav meg en solid dose flybensin, mer enn nok til at jeg kunne dele på den med hele familien min da jeg kom hjem.

Da jeg reiste hjem fra jobb i dag hadde jeg en nydelig følelse. Ikke bare skulle jeg til svigermor for å spise hjemmelagde kjøttkaker, jeg skulle glede Syver med noe som en ungdom hadde laget for å gjøre han glad. Og glad, det blei han. Han lyste opp og han hadde fått noe han virkelig trengte. Han hadde nemlig fått seg en ekte tryllestav!

Vis MOT, Mot til å Bry deg, Mot til å Leve, Mot til å ta egne valg!

nor

nor

Vis MOT, Mot til å bry deg om menneskene rundt deg. Gjør det på en måte som utgjør en forskjell!

#MOT #Forbilde #ShetlandsBlindheim #Flybensin #Positiv #Omsorg

7 kommentarer til «Flybensin – I bunn og grunn positiv energi mellom mennesker»

  1. Så utrolig herlig innlegg og MOT er så viktig, og du er bare drømmelæreren🦋tenk så mye du betyr for andre, du er verdifull og måten du er med hele deg betaler seg i akkurat det denne jenta gjorde. Det som gjør inntrykk er også alle der ute som ikke er modige nok til å vise deg at du gjør en forskjell, men de gjemmer det i hjertet sitt. Og tenk, din sønn er magi og sin egen tryllestav fikk han, men størst av alt er at han har deg og mamman sin som er hans største magikere❤️Ønsker dere alle en nydelig lørdag🦋

  2. Det er flotte gaver, – det å få slike gode løft hverdagen. Der er nok timer og dager med tanker og følelser under gledesstreken, så jeg setter stor pris på at du deler dine opp- og nedturer. Syver er et av fyrtårnene i livet. Så fin, sterk og modig. En ren inspirasjon til en far, trener og venn.

    1. Tor-André: Tusen takk for ei nydelig tilbakemelding. Den gjorde veldig godt! Vi har trua på å dele. Sannsynligheten for at vi møter ord og handling som oppmuntrer, er så mye større da. Vi skal klare dette også…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.