For alltid ung – 3 versjoner

Syver oldstripes.JPG

Det er noe som skjer med deg når du lytter til musikk som klarer å spille på følelsesregisteret ditt. Musikk som ikke bare er låter godt, men tekster som treffer deg. I dette innlegget gir jeg deg noen refleksjoner og i tillegg noen forslag til spillelista di.

Du vet når du setter på sangen som får deg til å komme i stemning? Den sangen som får deg til å drømme deg bort, litt etter litt. Med rytmer som sender deg lengre og lengre bort fra der hvor du er, og over i en tilstand hvor du er nær overbevist om at ordene i sangen beskriver din egen virkelighet. Nær overbevist om at det du ikke klarer å si, beskrive eller forklare, det får en stemme. En stemme som med overbevisning og kraft setter ord på hvordan du har det akkurat nå. Eller en stemme som setter ord på hvordan du ønsker å ha det.

I går hjalp jeg noen venner med å flytte. Jeg visste at det ville bli satt pris på og det var tilfredsstillende å kunne hjelpe de. Dette var samme dag som innlegget mitt «Tåkeland» sto på trykk i lokalavisa vår Øy-Blikk. Et innlegg hvor jeg, etter å ha beskrevet eget liv som delvis tåkelagt, også gjør oppmerksom på at andre også lever liv som er vonde og vanskelige. At andre også lever i uvisshet og sorg. Selv om det ikke nødvendigvis er synlig for oss. I innlegget oppfordret jeg også leserne om å stille opp for de som de vet lever i tåka. For det er fryktelig tungt å stå i den alene.

Jeg har stor respekt for, og beundrer, Bod Dylan som formidler. Det gjør noe med meg når jeg lytter til hans sanger og det han kommuniserer. Kona er ikke like stor tilhenger og mener han synger som ei kråke. Ikke er hun spesielt glad i munnspillet hans heller. Likevel har noen av hans sanger satt spor i oss. Og heldigvis, for Lydia sin del, har svært mange andre artister gjort hans mesterverk tilgjengelig for de som ikke liker munnspillspillende kråker. Jeg vil dele noen av de med dere i bloggen framover. Jeg vil dele noen av de historiene som gjør inntrykk på meg, og som kanskje kan virke på samme vis på dere. Ikke bare historiene til Bob Dylan, men historiene til flere andre som formidler gjennom musikk og sang.

Da jeg kom hjem etter en dag med tunge løft og gode samtaler, satte jeg på stereoanlegget. Dylan sin Forever Young – Slow Version, fra albumet Planet Waves, er helt nydelig. I løpet av kort tid hadde jeg lyttet til flere versjoner, fra ulike vokalister. Den dagen var sangen et ønske fra meg om hvordan barna mine skal leve og ha det. Og kanskje er det spesielt tanken om å kunne bevare alt det som barn er gode på, også når de går inn i ungdomstida en gang. At de lever akkurat nå, og uten bekymringer for framtida. At de lever både for seg selv, og for andre. Akkurat slik ønsker jeg også å kunne leve nå. Her og nå, uten bekymringer for framtida.

  • Bob Dylan: Forever Young – Slow  Version
  • Ylva: Forever Young
  • Meat Loaf: Forever Young

Forever Young

May God’s bless and keep you always
May your wishes all come true
May you always do for others
And let others do for you
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung
May you stay
May you stay forever young

Forever young
Forever young
May you stay
Stay forever young

May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you

May you always be courageous
Stand upright and be strong
May you stay
May you stay forever young

Forever young
Forever young
May you stay
Stay forever young

May your hands always be busy
May your feet always be swift
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift

May your heart always be joyful
May your song always be sung
And may you stay
May you stay forever young

Forever young
Forever young
May you stay
May you stay forever young

Bob Dylan

2 kommentarer til «For alltid ung – 3 versjoner»

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.