Har du sendt private bilder til andre ved et uhell før?

Med tusenvis av bilder på mobilene våre er det nok av bilder som kan komme på avveie. Men hva gjør du dersom du ender opp med å dele et bilde du absolutt ikke vil at noen skal se? Hva gjør du dersom du ender opp med å dele et privat bilde med noen du kjenner? Hva om du deler det med en du ikke kjenner? Hva er verst? Kanskje du er heldig og deler det med noen du sjeldent ser, eller noen som du antakeligvis ikke kommer til å møte på flere år. Kanskje det ikke er så ille da.

Et bilde havna på avveie

For flere år siden tok jeg bilder av Lydia som ikke var ment for andre enn henne og meg. Bilder som ikke måtte havne i andres hender. Bilder som var private og som viste sider av Lydia ingen andre visste om. Disse bildene var lagret på min mobiltelefon og de var tatt på en tid hvor jeg verken var aktiv på facebook eller instagram. Ikke hadde jeg snapchat heller. De var tatt på en tid hvor vi stort sett delte bilder via mms fra mobiltelefon til mobiltelefon. For de av dere som er så unge at dere ikke aner hva jeg snakker om, skal jeg forsøke å forklare nærmere. Dersom jeg sendte en mms, sendte jeg det fra mitt telefonnummer til en annen persons telefonnummer. Altså var både senders og mottakers navn kjent. Oppløsningen på bildene var ikka all verden, men den var høy nok til at bildene var tydelige og store nok for mobiltelefonskjermer.

Bildet havna hos ei mor i klassen

En dag da jeg var på jobb som lærer ved Kolvikbakken ungdomsskole skulle jeg sjekke hva klokka var. Til min store forferdelse hadde jeg lommesendt noe til noen, ved et uhell. Omtrent som når en lommeringer folk uten å vite det. Jeg hadde sendt et bilde, og det var såvidt jeg turte å se hva slags bilde jeg hadde sendt. Da jeg åpnet bildemeldingen og fikk se et svært så utleverende bilde av kjæresten min Lydia, visste jeg virkelig ikke hvordan jeg kunne komme meg ut av situasjonen uten noen solide riper i lakken. Jeg hadde sendt et bilde jeg ABSOLUTT ikke burde sende. Og til noen jeg absolutt ikke burde sende private meldinger til. Nemlig moren til en gutt jeg var kontaktlærer til. Og jeg hadde sendt det samme bildet TO ganger, som om jeg virkelig ønsket å dele bildet med denne moren. Jeg kunne virkelig ikke gjøre annet enn å kontakte moren for å forsøke å forklare hva som hadde skjedd. Jeg var virkelig flau!

Bildet jeg sendte, to ganger, til en mor i klassen min. Bildet som jeg så absolutt ikke ville at andre skulle se av Lydia. Og dette er HELT sant! Det Bilde ligger nedenfor.

Her er bildet

Men før jeg deler det med deg. Kan du gjøre meg en tjeneste? Sjekk ut siden til Shetlandsblindheim på facebook. Og tips en venn eller to om bloggen min.

🙂

🙂

Wait for it…

:O

:O

Bildet av kona mi, som jeg lommesendte til ei mor i klassen var IKKE dette…

Men dette…

Flere av dere har allerede sett bildet på min instagramkonto. Dersom du ikke følger meg på instagram kan du gjøre det her

Facebook: ShetlandsBlindheim

Instagram: Blindoy83

Vis MOT, våg å gi av deg selv! Del om du er enig!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.