Hjelp! Jeg er blitt sponset! Hva gjør jeg nå?

Blogg.no hevder at de huser 700 000 bloggere. Av de er det bare noen få som tjener penger på bloggen sin. En av inntektene til bloggere er sponsede produkter som sendes de for å promoteres. Dette har jeg aldri vært borti før, men ser at en gjenganger i bloggverdenen er «Jeg har fått meg ny mobil!». Nå når jeg er i startfasen av en blogg, kan jeg selvsagt ikke forvente meg mobiltelefon med det første, derfor er jeg ganske fornøyd nå når jeg har fått de første produktene.

Så er det dette med å tydeliggjøre for leserne at innlegget er sponset. Selvsagt er det viktig å være ærlig med leserne sine, men må en opplyse om absolutt alt? Legg merke til alt jeg har fått tilsendt ovenfor. Det er i alle fall ti produkter, alle fra samme sponser. Utfordringen min er at bestillingen fra sponser er noe uklar. Var det meningen at jeg skulle bruke produktene selv? Var der meningen at de skulle inngå i en slik «del og vinn-konkurranse»? Var det meningen at jeg skulle teste de og skrive en detaljert, dog uformell, produktbeskrivelse? Og hvordan tar en egentlig best bilder av produktene?

Jeg skal sende en henvendelse til sponsoren min og høre hvordan han ønsker at jeg løser det hele. Send meg gjerne forslag og opplysninger om hvordan sponsede innlegg bør se ut. Og om du har en liten jurist i magen, slipp den ut og gi meg råd.

Lag en super dag!

PS. Produktene ligger i posen, den som henger på veggen.

5 kommentarer til «Hjelp! Jeg er blitt sponset! Hva gjør jeg nå?»

    1. NorskeTankeriDanmark: hehe… spent på om jeg klarer å gi deg noen gode svar. Vet at alt over 1000 kroner verdi på meldes til skattemyndigheter. Det gjelder varene totale verdi innenfor et kalenderår. Lurer på om de store bloggerne følger dette:p

  1. Gratulerer:) jeg kan ikke noe om dette. Hadde helt klart tenkt det samme som deg pluss. Ønsker deg masse lykke til:)) Så herlig syns nå jeg da, heier på deg, spennende og interessant det du gjør:))

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.