Hvem er ShetlandsBlindheim?

Øyvind Blindheim med MOT på brystet

ShetlandsBlindheim ble født på seiltokt til Shetland. Sammen med voksne og ungdommer fra Kolvikbakken ungdomsskole fikk jeg reise på tur med Statsraad Lehmkuhl, fra Ålesund til Shetland. Det var en fantastisk reise, men ikke uten utfordringer.

Det startet med en reiseblogg

Dersom dere leser de eldste innleggene mine på bloggen, vil dere se at vi møtte utfordringer med sjøsyke på vei til Shetland. Onde rykter forteller at jeg blei sjuk allerede i Breisundet like utenfor Ålesund by, men jeg innbiller meg at jeg holdt ut noen sjømil lengre enn det. Ryktene som forteller om timesvis med oppkast og galgenhumor stemmer. Jeg blei nemlig fryktelig sjøsyk, sammen med mange andre av mine medseilere. Noen mener kanskje jeg var så dårlig at jeg ikke ville kunne huske noe av turen, og dokumenterte derfor flittig med video og bilder.

Noen av videoene og bildene ligger i de første innleggene på bloggen. De er filmet og tatt av Bertil Holen, min kamerat, pappa til en av elevene. Kanskje bør jeg takke han for at ShetlandsBlindheim blei født, han plantet i alle fall et lite frø og mente at turen kunne presenteres i en blogg.

RS var med oss (3)
Bertil Holen og Øyvind Blindheim på vei hjem fra Shetland

Fra reiseblogg til blogg om livet

Da jeg begynte å skrive bloggen, skulle den i utgangspunktet kun handle om skoleturen til Shetland. Det var spennende å prøve blogg som kommunikasjonsform, noe jeg kanskje kunne bruke i et av fagene jeg underviser i, media og informasjon. Etterhvert som jeg skreiv, fant jeg og kona mi, Lydia, ut at jeg kanskje kunne bruke bloggen til annet enn skole. Vi fant ut at jeg kunne skrive tekster om ting jeg er opptatt av. Kanskje kunne jeg også skrive om noe jeg synes er veldig spennende og givende. Kanskje jeg kunne skrive om alt det fantastiske som skjer i møte mellom mennesker. Hvordan vi kan, selv uten å vite det, bety så mye for hverandre at livet blir enklere å leve. Hvordan vi kan bry oss om hverandre slik at vi løfter hverandre opp og skaper fantastiske øyeblikk sammen. Kanskje jeg kunne skrive en blogg hvor jeg forsøkte å være et godt forbilde for andre. Hvis jeg turte…

Øyvind Blindheim

Jeg er gift med Lydia, ei fantastisk dame fra Valderøya. Sammen har vi to solstråler, Ylva og Syver. De ble 6 og 7 år gamle i slutten av 2018 og går på en super barneskole på Valderøya i hjemkommunen vår, Giske kommune. Vi har som mål å leve hver eneste dag, for ingen vet hva morgendagen byr på av overraskelser. Derfor er vi opptatt av å ha mye bra folk rundt oss slik at vi til en hver tid kan takle det hverdagen har å by på. Og kanskje kan vi gi andre samme mulighet.

Jeg arbeider som lærer på Kolvikbakken ungdomskole og har alltid ønsket å bety noe for andre. Spesielt de som har et vanskeligere utgangspunkt for å lykkes på skolen, enn andre. Etter å ha arbeidet i mange år i omsorgsbolig, vært opplevelseshjem for en super gutt i flere år og i lærerjobben opplevd både suksess og frustrasjon, har jeg erfart hvor spennende kommunikasjon og relasjoner er. Det å arbeide med mennesker gir meg masse energi og opplevelse av mestring.

Arbeid med MOT

MOT er viktig for meg. Å bevisst forsøke å vise MOT i hverdagen, både hjemme og på jobb, og våge ta de valg som gjør ens eget og andres liv bedre, er noe alle bør etterstrebe. Likevel kan det være så vanskelig for oss voksne. Tenk da hvor vanskelig det kan være for ungdommene våre. La oss forsøke å være gode forbilder for ungdommen, og kanskje spesielt de gangene livet føles vanskelig å leve. Slik kan du være med på å virke positivt inn på andres liv.

Det arbeidet som Atle Vårvik, og flere, legger ned i holdningsskapende arbeid blant ungdom, er nydelig og beundringsverdig. Derfor er jeg utrolig glad for at jeg får være med på MOT-laget, og at jeg hver eneste uke får arbeide med MOT blant ungdom. Det er viktig at vi voksne arbeider for at ungdom skal vokse opp til å bli robuste og sterke. At vi arbeider for at de skal forstår viktigheten av sitt bidrag for å gjøre lokalsamfunnet og storsamfunnet varmt og inkluderende. At de forstår at de hele tiden tar valg, bevisst eller ubevisst, som får konsekvenser for de selv og folk rundt de. At de faktisk kan bidra til egen og andres livsmestring.

MOT sin hjemmeside

Vis MOT, Mot til å bry deg, Mot til å leve, og Mot til å ta egne valg. Velg å være et lyspunkt i andres liv!

Vis MOT, Mot til å leve hver eneste dag!

#MOT #MOT_NORGE #MOT_GISKE #MOT_ÅLESUND #BRYDEG #GLEDE #FAMILIE #FORBILDE #REFLEKSJON #DIKT

2 kommentarer til «Hvem er ShetlandsBlindheim?»

    1. Og takk til deg for tilrettelegging! En kjekk opplevelse av mestring å få til dette her. Helt topp!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.