Hverdagslykke!

Å skape hverdagslykke

Skape eller finne hverdagslykke?

Jeg har vært åpen med kollegene mine om de utfordringene Syver og familien min har hatt det siste halvåret. De er klar over at Syver har store utfordringer med synet sitt. Samtidig har jeg også fortalt at vi klarer oss bra. At vi finner en vei som fungerer på et vis. At Syver har det veldig bra. At Syver lever i nuet, og at vi andre gjør det samme, så godt vi kan. Vi forsøker å skape gode opplevelser hver eneste dag, om så små øyeblikk. For når vi setter hverdagen vår i perspektiv, et sånt vanskelig perspektiv som endrer det aller meste, da vil vi utnytte hver eneste dag. Et sånt perspektiv hvor vi er usikker på framtida. Jeg mener ikke at det er vanskelig hele tida, for egentlig gjør jo vårt nye perspektiv dagene bedre på et vis. Og ikke nødvendigvis bedre enn dagene til andre småbarnsfamilier. Men kanskje vi lettere klarer å glede oss over hverdagslige hendelser? Eller kanskje vi velger å lete litt bedre etter ting som gleder oss. Og kanskje finner vi det da, oftere enn før? Kanskje det har blitt enklere for oss å ha det bra, selv om vi har det vanskeligere enn noen gang? Gir det mening? At hverdagslykken er lettere å finne?

Positivt fokus

At jeg valgte å være åpen med kolleger om situasjonen vi er i, har gjort det lettere for meg å være på jobb. Og jeg mener det gjør det lettere for kollegene mine å bry seg. Det gjør det lettere for de å være en god kollega. De vet vi har det vanskelig, men forrige gang jeg snakket med personalet på Kolvikbakken, valgte Lydia og jeg å ha et annet fokus. De fikk høre at det går bra med Syver. For Syver har det virkelig bra, hver eneste dag. Måten han takler sine egne utfordringer på, imponerer. Og det gjør det lettere for Lydia og meg. Vi har det godt.

Vi fikk et gavekort på Lekeland fra kollegene mine på Kolvikbakken skole. De ville gi oss noe, noe til hele familien. En gave fra gode kolleger. Det blei vi utrolig glade for.

Småtinglykke

La oss dyrke småtinglykke!

Jeg fant en pakke på kontoret mitt i dag. Ja, altså, ikke mitt kontor, men det kontoret jeg deler med 6 andre. Pent innpakket, med bånd og kort, var pakken plassert på min pult. Pulten som knapt er synlig på grunn av alt jeg ikke tør rydde vekk helt ennå. For når jeg rydder, da finner jeg ikke igjen noe som helst.

Båndet på pakken satt godt fast. Og, som alltid, skulle det av uten bruk av saks. Derfor blei det litt kløning før båndet rauk. Kortet som lå ved, var fra en god kollega. Og gaven var ei bok. Ei nydelig bok om å se glede i stort og smått. Ei bok som inspirerer og viser veier til hverdagsglede, hjemme og i hagen. Ei bok med tekster til hver kalenderdag. Tekster med refleksjoner over livet og øyeblikk livet gir. Boka heter «Å dyrke Småtinglykke gjennom årstidene» og er skrevet av Else Britt Sæter.

La oss bruke hver dag, dere. La oss bruke hver dag til å finne småtinglykke, for oss selv og for andre.

Vis MOT, Mot til å leve hver eneste dag. Mot til å bry deg om deg selv og folk rundt deg.

#Forbilde #Mot #ShetlandsBlindheim #ØyvindBlindheim #Livsmestring

4 kommentarer til «Hverdagslykke!»

    1. Kjære Øyvind og Lydia. Dåkke e fantastiske forbilder for så mange. Det du skriver om gleda i kvardagen, det har ej også veldig trua på. Når min familie gikk igjennom vanskelige perioder, var det nettopp dei små lyspunkta og gleden i kvardagen som gjorde at åss kom oss gjennom den «verste perioden» med hodet godt over vannet, og styrka både i samhold og i hjertet. Takk for at du e ei viktig stemme i bloggverden Øyvind! Klem fra oss

      1. Tusen takk! Takk for ei nydelig tilbakemelding. Det er så godt å få slike tilbakemeldinger. Vi har troa på at å dele gjør godt, for andre enn oss også. Og vi tror at mye av det vi deler er gjenkjennelig for mange. Og kanskje blir en litt mindre alene om det vanskelige da, selv om en likevel er alene? Ønsker dere alt godt! Klem tilbake!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.