Ildsjelsamling!

Denne uka reiser jeg til Trondheim, for å delta på MOT sin ildsjelsamling. Jeg vet at det blir en super opplevelse. Jeg gleder meg stort og vet jeg får møte store og gode forbilder!

Vis MOT, Mot til å leve hver eneste dag!
MOT er viktigere for oss enn noen gang! På bildet er vi på Haukeland Sykehus og både jeg og Lydia har på oss genser med MOT-logoen på brystet.
Spill av i nettleser eller i Soundcloud

Jeg har vært så heldig å få arbeide med ungdom i mange år nå. Som lærer har jeg fått mange gode utfordringer og lært masse om å kommunisere med både ungdom og voksne. Det aller mest spennende med jobben min har vært når jeg har fått arbeide med mennesker som har trengt noe annerledes. De elevene som har hatt behov for spesiell tilrettelegging, og en litt annerledes skolehverdag enn mange av medelevene deres. Erfaringene jeg har gjort meg i det arbeidet, og relasjonene vi har bygget, lærer og elev, har gitt meg gode opplevelser av mestring på Kolvikbakken skole. Det har gitt masse positiv energi inn i en skolehverdag som kan være svært krevende, både for voksne og elever.

Samtidig som jeg har arbeidet som lærer, har jeg også fått arbeide med MOT. Og det siste året har jeg arbeidet mer med MOT enn før, nå når jeg har fått 20% stilling til MOT i Giske kommune i tillegg til arbeidet i Ålesund kommune. Gjennom MOT har jeg fått være med på å drive positivt og viktig holdningsskapende arbeid sammen med de andre voksne på tre skoler. Det er både spennende og morsomt, og gir viktige opplevelser av mestring.

Bildet er tatt i Valldalen på campingtur etter en nydelig dag med MOT på ungdomskolen

Arbeidet med MOT gir meg mer enn opplevelser av mestring, arbeidet gir meg også viktige påminnelser om hvor viktig det er å ta gode valg i hverdagen. Valg som kan være med på å gi eget og andres liv større verdi. Og da passer det virkelig bra, at alt det jeg har snakket med ungdommene om på MOT-besøkene, det gjelder for meg også. Det gjelder for familien Blindheim. For det er ikke bare ungdommene som trenger å reflektere over egne liv og hvilke valg de tar i hverdagen. Vi trenger det selvsagt like mye vi voksne. Og når vi gjør det, reflekterer over hvilke valg vi tar, da er det kanskje lettere å se hvilke muligheter vi har, uavhengig av hvilken situasjon vi befinner oss i?

I bunn og grunn så handler kanskje MOT om at vi velger strategier for å gjøre livet så godt som mulig, for oss selv og av og til for andre. MOT gir ungdom verktøy til å ta gode valg for seg selv, og mennesker rundt seg. Robust og modig ungdom.

Ylva og Syver lekesloss
Barna griper hver eneste dag, og gjør noe bra med den. Mine egne barn er noen av mine største forbilder

Denne uka reiser jeg til Trondheim, for å delta på MOT sin ildsjelsamling. Jeg vet at det blir en super opplevelse. Jeg gleder meg stort og vet jeg får møte store og gode forbilder!

Vis MOT, Mot til å si nei, Mot til å bry deg og Mot til å leve!

———————————————-

Det nærmer seg verdensdagen for psykisk helse. Les gjerne innlegget mitt om psykisk helse og send det videre. Et åpent og ærlig innlegg som jeg tror flere kan kjenne seg igjen i. Les innlegget ved å trykke på lenken nedenfor.

Gi tid! Gi andre en god psykisk helse

#Mot #Brydeg #leve #livsmestring #livet #vis_mot #ålesund #Giske #valderøya #ShetlandsBlindheim #familie #ildsjelsamling #ungdom #skole #ungdomskole #lærer #hverdag #hverdagslykke

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.