Derfor skriver jeg blogg!

Bildet er tatt på Runde året før ShetlandsBlindheim ble til utpå havet i bakgrunnen

Da jeg begynte å skrive bloggen høsten 2018, skulle den i utgangspunktet kun handle om skoleturen min med Kolvikbakken skole til Shetland. Det var spennende å prøve blogg som kommunikasjonsform, noe jeg kanskje kunne bruke i et av fagene jeg underviser i, media og informasjon. Etterhvert som jeg skreiv, fant jeg og kona mi, Lydia, ut at jeg kanskje kunne bruke bloggen til annet enn skole. Vi fant ut at jeg kunne skrive tekster om ting jeg er opptatt av. Kanskje kunne jeg også skrive om noe jeg synes er veldig spennende og givende. Kanskje jeg kunne skrive om alt det fantastiske som skjer i møte mellom mennesker. Hvordan vi kan, selv uten å vite det, bety så mye for hverandre at livet blir enklere å leve. Hvordan vi kan bry oss om hverandre slik at vi løfter hverandre opp og skaper fantastiske øyeblikk sammen. Kanskje jeg kunne skrive en blogg hvor jeg forsøkte å være et godt forbilde for andre. Men først måtte jeg tørre å skrive offentlig.

Øyvind Blindheim i fjøra nedenfor Dyreklubben i Ålesund

Mot motiverer meg

Det er ikke lett å skrive for andre. Derfor skriver jeg i utgangspunktet for meg selv og Lydia, men vet at andre kan like det jeg skriver. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger og det gir meg motivasjon til å skrive videre. Det motiverer meg også å kunne bruke MOT sin filosofi i det jeg skriver. Jeg arbeider med holdningsskapende arbeid hver uke, gjennom jobben min i MOT. Målet er at arbeidet er et bidrag for å gjøre ungdom trygge og robuste nok til å kunne ta egne valg. At ungdom er sterke nok til å ta gode valg for seg selv og de rundt dem. At ungdom skal vise mot nok til å virkelig bry seg om andre mennesker, og vise det. At ungdom har mot til å leve, leve ut sine interesser og drømmer og leve godt selv når de har det vanskelig. At ungdom skal ha Mot til å si nei til det de ikke ønsker, og motstå gruppepress eller press fra andre som kanskje har dårlig innflytelse på de. Gjennom dette er arbeidet kan vi, sammen med ungdommen, bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn. Vi kan være hverandres forbilder og forsterke hverandres positive egenskaper.

Lydia og Ylva på Runde

Å skrive om familie

Å skrive om familie og det som i utgangspunktet er privat, kan by på noen utfordringer. Hvor mye skal en egentlig utlevere seg selv? Hvor mye skal en skrive om barna sine? Er det greit å legge ut bilder av barna, selv om målet mitt er å skrive historier som kan engasjere, inspirere og kanskje være til hjelp for andre? Lydia og jeg har bestemt oss for at det er greit, dersom vi begrenser oss. Derfor deler vi informasjon og bilder av barna våre. Vi skriver om om de, men ikke uttømmende og detaljert. Likevel er det Lydia og meg dere blir mest kjent med, og våre refleksjoner. Og flere av de mener vi kan være verdt å lese.

Syver og Ylva

Gi oss mulighet til å nå flere

Vi setter stor pris på om dere liker og deler innleggene våre. Det gir oss mulighet til å nå flere med det vi deler. Inviter gjerne venner og familie til å like ShetlandsBlindheim sin facebookside også. Kanskje er det noen av de som virkelig vil like det jeg skriver. Skriv gjerne også en anbefaling av facebooksiden slik at folk som titter innom kan se hvilke anbefalinger ShetlandsBlindheim får.

Mvh. Øyvind og Lydia

Vis MOT, Mot til å bry deg, og Mot til å leve hver eneste dag!

#Forbilde #ShetlandsBlindheim #VisMot

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.