Når familien kjenner seg litt nedfor, er det godt å møte på positive mennesker!

Ungene våre begynte med briller tidlig. De har fått virkelig god oppfølging av fagfolk slik at de til en hver tid ser optimalt. Den samme oppfølgingen har den siste uka ført til at det må iverksettes tiltak for at gutten vår skal ha godt fungerende syn. Dette har vært vanskelig for oss som foreldre å takle, selv om vi er optimistiske og vet at ting vil ordne seg. Vi foreldre har vel kanskje en tendens til å tenke verst tenkelig utfall før rasjonalitet slår inn og de vanskelige tankene dempes litt. I en slik prosess, uavhengig av hvilke utfordringer en familie møter, er det godt å kjenne seg ivaretatt, både av fagfolk og familie. At andre bryr seg og viser omsorg er gull verdt. For både barn og voksne.

Da vi var hos Optiker i forrige uke var ungene svært nysgjerrige på hvordan briller lages. De fikk være med på kontoret til en rolig og vennlig mann som svarte på alt de lurte på. Syver var spesielt interessert og da han fikk spørsmål om han kunne tenke seg å begynne å jobbe hos de, tenkte jeg at han ville takke ja. Men Syver hadde helt tydelig en annen plan, for svaret var et bestemt nei. Han sa at han skal bli rockestjerne når han blir stor. Dette fortalte han også til de i resepsjonen hvor han også la til at han bare manglet sanger og trommis, så hadde han et band. Da vi var hos de samme folkene i dag, la han til at han hadde tenkt på om han skulle ha med en som kunne spille tuba også. Og vi lo, og vi lo ( Anbefaler Parterapi med Kevin Vågnes).

Det er utrolig spennende at Syver drømmer som han gjør. For med drømmene hans kommer også motivasjon for å lære. Og er vi heldige vil han også oppleve mestring. Vi ønsker at motivasjonen og interessen han viser for musikk skal stimuleres. Derfor tok vi med oss Syver på «Musikktorget» i dag. Planen til Syver var klar, vi skulle se etter gitar, rettere sagt rockegitar med flammer på.

På vei inn døra til «Musikktorget»  var forventningene store og i butikken blei Syver tatt imot av Kai Martin. Han var helt super og så dyktig i møte med gutten vår at vi sikkert kunne gått ut derifra med hva som helst. Etter å ha fått teste flere gitarer og fått svar på en hel haug av spørsmål, er Syver klarere enn noen gang på hva han ønsker seg under juletreet. Samtidig sier han at han vil spare litt selv også, slik at han kan hjelpe oss med å betale. Han mente nemlig at det var veldig dyrt med rockegitar. Kona er ikke klar over det ennå, men det kan se ut til at kontoret i kjelleren blir omgjort til øvingslokale.

Lydia og jeg er så takknemlige for alle positive og imøtekommende mennesker vi møter. Menneskene hos optikeren, menneskene på skolen, menneskene i butikken, mennesker hvor som helst. Som menneske vokser og løftes vi frem av å være omgitt av positive mennesker. Vi føler oss trygge og ivaretatt, og en litt vanskelig dag kan straks bli litt bedre. Jeg ønsker å være et av de menneske som gir andre mennesker godfølelsen. Et slikt menneske kan jeg faktisk velge å være. Jeg kan velge å være det mot alle jeg møter. I ulik grad selvsagt. Du skal slippe at jeg hiver meg rundt halsen på deg bare jeg kjenner deg igjen i mengden. Men et hei, et nikk eller et smil kan du få. Så enkelt kan det faktisk være. Så enkelt kan du gi andre godfølelsen. I dag var det Kai Martin som ga oss godfølelsen. Og Syver fikk møte enda et godt forbilde. Det er vi takknemlige for.

Vis Mot, Mot til å bry deg, Mot til å leve, Mot til å ta egne valg.  

På spørsmål om jeg kunne få lov til å legge ut bilde av han med gitar, svarte han at jeg måtte sende det ut til hele verden.


#Mot #Musikk #glede #Familie #Inspirasjon #MotGiske

10 kommentarer til «Når familien kjenner seg litt nedfor, er det godt å møte på positive mennesker!»

  1. Du er akkurat en person Øyvind som de menneske du skriver om. Som lærer er du en viktig person i mange ungdommers liv. Du er raus, faglig dyktig, omtenksom og et fantastisk medmennesle. Hadde det ikke vært for deg vet jeg ikke hvordan det hadde gått med gutta mine på ungdomsskolen. 7 år er gått siden de var ferdig på kolvikbakken og enda stikker de hjem til deg og familien på besøk og ringer for å slå av en prat. Når du skriver om mennesker som betyr noe for deg og familien så vit at en like viktig person var/ er du for mine to ❤

    1. Anonym: Utrolig takknemlig for at e har fått være en del av guttane dine sitt liv, og på den måten ditt. Å omgås folk man bryr se om e med på å forme de som menneske. All dei opplevelsane e har hatt med guttane dine har gjort me til den e e i dag. Alt det vi har opplevd ilag av humor, læring, refleksjon, omsorg, glede og sorg, ja til tider frustrasjon også, har gjort me til læreren Øyvind Blindheim. Selvsagt sammen med mange andre opplevelsa og relasjona, men nokken relasjona vedvare og får betydning for framtida. Og så fikk vi god hjelp av mange andre, nokken av dei vil e nok skrive om i seinere blogginnlegg. Takk for at e fikk din tillit, og takk for at du e raus med tilbakemeldinge!

  2. Fine herlige morsomme Syver 🙂 Så kjekt å lese og jeg gleder meg til å bli ett stort fan når han slår igjennom om 20 år! Verden trenger alltid flere rockestjerner 😎

    1. Hege Therese Nesvik: Tusen takk, Hege! Dere får ta litt av æren i barnehagen også;) Vi digger dere alle sammen! Hils gjengen og del gjerne bloggen:p Blitt et lite familieprosjekt hvor vi ønsker å fronte gode holdninger!

  3. Du skriver så godt, Øyvind, levende og personlig! Tenk for et fantastisk forbilde Syver har i deg! God fredag 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.