Når kona skal gi råd om blogging, kan det fort gå galt.

I dag ser jeg at bloggen daaaaaler på blogg.no sin oversikt over toppbloggere. Når jeg først har blottlagt meg selv på sosiale medier, vil jeg unngå et videre fall og virkelig gjøre et hederlig forsøk på å opprettholde status som blogger. Derfor spurte jeg min kone, Lydia, om hun hadde noen gode råd til meg. Da mener jeg råd som kommer i tillegg til rådene jeg fant da jeg googlet «hvordan få flere følgere på bloggen din». Hun mente at hun, med sin blogglesererfaring, har opptil flere gode råd. Og hun ga meg følgende råd.

Svar alltid på kommentarene som kommer inn på bloggen din.

Check. Både mamma og Svigermor har  fått svar. Og et par til. 

Les andre sine blogger for å se hvordan de svarer på henvendelser fra lesere.

Check. Jeg gikk inn på de mest leste bloggene og la merke til metode.

Skriv kommentarer på andres blogger og legg igjen adressen til bloggen din.

Check/Uncheck. Det var her det holdt på å gå virkelig galt. Jeg gikk inn på den mest leste bloggen i dag og var på vei til å skrive en kommentar. Etter å ha valgt mine ord med omhu, gjorde jeg meg klar til å trykke send. Jeg skulle bare sjekke én siste gang med Lydia før jeg sendte avgårde en koselig og oppmuntrende melding. 


Lydia: Kem sende du den til da?

ShetlandsBlindheim: Til huhon der, ja du vet ho ***(Jeg nevner ikke navn, av hensyn til bloggeren)…

Lydia: E du tuln! Du kan ikkje gjør det! 

ShetlandsBlindheim: Ka da? E må jo starte en plass. 

Lydia: Det blir seriøst dritflaut. Det gjør du bare ikkje!

ShetlandsBlindheim: Kem ho e da? 

Lydia: Æh! Paradise hotell liksom. Altså, blogg om plastisk operasjon, festing, klær og alt om ingenting. Kropp, kropp og kropp.

ShetlandsBlindheim: Oj.. Da va det bra e ikkje sendte den. 


Det er et vanskelig å navigere i denne bloggverdenen. I følge andre bloggere er det så mange feller å falle i når en forsøker å skaffe seg lesere. Det har jeg vel egentlig ikke forstått før nå. Når jeg var på vei til å sende følgende melding til bloggeren omtalt ovenfor.

Hei, ***

Jeg liker godt bloggen din. Det er spennende å lese bloggene til andre vellykkede bloggere. Du bruker så mange gode bilder og tekstene du skriver klinger så godt når jeg leser de. Lykke til videre med livet som blogger. 

Mvh. ShetlandsBlindheim

Nå er vel egentlig avtalen at Lydia skal ha medbestemmelsesrett over hvilke bloggere jeg kontakter, deretter skal hun også lese alle kommentarene mine. For meg er det selvsagt greit. Det er på ingen måte snakk om sensur, men råd og veiledning. Hun er vel egentlig blitt en slags manager.

#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding #Mote #sjømann #Kvinne #Klær #

8 kommentarer til «Når kona skal gi råd om blogging, kan det fort gå galt.»

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.