Nedturen er et faktum. Ingen liker meg.

Det har vært spennende seilas. Å orientere seg i et terreng som er fullstendig ukjent for meg, gikk overraskende enkelt. Etter å ha tittet innom mange ulike type blogger, ser jeg at det skrives utrolig mye spennende som nesten ikke får publisitet. Og så er det blogger som får utrolig mye publisitet, nesten uten å skrive noe som helst. Jeg har lest meg opp på et par tips for å øke antall lesere av bloggen, men må innrømme at ShetlandsBlindheim er hakket mer frampå enn Øyvind Blindheim. Det opplevde helt sikkert mange av mine facebookvenner. Fra å ha en profil i dvale, med ei ku som profilbildet, til å ha en profil med omtrent like mye aktivitet som en gjennomsnittlig snapchatkonto eid av en fjortenåring. Det overrasket nok mange. Det overrasket i alle fall kona. Jeg deler derfor følgende samtale fra senga i går kveld. Samtalen er med min kone, Lydia.

Ingen liker meg

ShetlandsBlindheim: Ingen har likt innlegget mitt ennå.

Lydia: Slapp av da. Det e no liksom fem minutt siden du la det ut.

ShetlandsBlindheim: Nei, det e no i alle fall ti minutt. Og ikkje en eineste en har likt det.

Lydia: Du legge ut for seint. Dessuten kan du ikkje ligge å sjekke hvert minutt.

ShetlandsBlindheim: Ja, men se da. (Viser den grafiske framstillingen av antall lesninger de siste dagene) Det e jo krise.

Lydia: Du må gi det litt tid.

ShetlandsBlindheim: Ja, men sidevisningene må registreres i dag. (Antall visninger, norske og utenlandske Ip-adresser registreres)

Lydia: Det kan no hende dei lese bloggen uten at dei lika det du skrive på facebook.

ShetlandsBlindheim: No kom det inn ei melding. Vent!  Det e ei som skrive på engelsk.

Her var jeg på vei til å få igjen humøret. Følgende melding kom nemlig inn.

 I love your blog! And cant wait to hear about your first boat trip alone. Did somthing funny happend? xxx

Jeg gliser og leser meldingen til Lydia. Det er en av mine utenlandske følgere sier jeg. Kanskje bibliotekaren i Lerwick på Shetland? Kanskje hun kantinedama på skolen vi besøkte? Kanskje bare noen som har likt bildene mine? Ja, altså, ei eller en. Jeg klarer raskt å fortrenge det faktum at bloggen min, på to dager, har blitt sparket ned ifra topplisten igjen. Som jeg sa til Lydia, jeg kan ikke vise mer hud. Ikke kan jeg vise til gjennomtenkte kostholdsplaner eller lekre klær. Men å være grei med de som kommenterer på bloggen min, det kan jeg.

Så forstår jeg… Jeg kjenner igjen IP-adressen. Det var Lydia. Sammen med Svigermor, er hun den med flest kommentarer på bloggen min. Og denne var hennes den også.


For å avslutte, her er siste intervju denne sesongen. Det var i dette intervjuet ShetlandsBlindheim ble…unnfanget?

video:Tilbake i Aalesund

Vi kommer tilbake fra tokt

#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding #Mote #sjømann #Kvinne #Klær #fotball #trening

16 kommentarer til «Nedturen er et faktum. Ingen liker meg.»

 1. Siden jeg var med på turen, så har det jo vært spennende å finne ut hvor lenge du varte – det skjedde jo ganske mye, men ei uke er nå en gang bare ei uke. Det jeg skulle ønske du hadde skrevet mye mer om, var skolebesøket, maten ombord (mat er viktig, Øyvind!), og historien til øygruppa. Hilsen nørdekollega. PS: så snart jeg får lada kameraet, så kan du få låne noen bilder av meg, hvis du vil. Bilder og blogger hører liksom litt sammen.

  1. Nørdekollega: hei Nørd:) Mange gode forslag! Ja, jeg har jo ikke nevnt så mye annen mat enn de der tørre knekkebrødene. Og så har jeg jo et par bilder av øya. Problemet var at jeg fant en kosete og fin katt. Den tok jeg mange bilder av. Og da ble minnekortet fullt! Jeg tror jeg må bort dit en tur til.

 2. Stå på Øyvind 😃
  Du krydrer nok kvardagen for mange , men d e vel et fåtall som innrømme at dei lese blogga( spes mannfolk😂)

 3. Hi! I’m from Shetland, now living in Sula. Great reading about your trip to my home island. Hope to see more pictures. Paul

  1. Paul: Hi, Paul. I guess you understand som parts of my blog. I’m sorry to say that I lack pictures of Shetland. I was eager to film that cat you can see in my blog. Unfortunatly that mase my Phone storage full.

  1. Anonym: noen politisk blogg blir det nok ikke, men jeg kan godt like omtalen som globetrotter. Planlegging av neste ekspedisjon er igang. Må bare få på plass sponsorer og reisefølge. Kona blir det nok ikke.

  1. Anonymus: hei ukjente følger. Så artig at du spør om skjegget mitt. Det er 100% naturlig og ubehandlet. En kollega av meg driver med noe oljegreier, men selv mener jeg det holder med all ostepopfettet jeg gir det hver fredag etter Taco. Men, tro det eller ei, nå er ett av hårene blitt grå!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.