På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 3

Seilturen til Shetland var en blandet opplevelse, både for meg og mine medseilere. Likevel er jeg utrolig glad for at jeg fikk opplevelsen

Nydelig bebyggelse helt nede ved sjøen, bygget i stein og med Statsraad Lehmkuhl til kai i bakgrunnen

Jeg er en type som ikke liker å lage for mye styr. Eller, jeg liker å lage styr, men ikke rundt egen sykdom. «Hva ville Lydia ha sagt?», fungerer vel som et slags barometer når jeg opplever at egen formsvikt kan være til bry for andre. Lydia er, for ordens skyld, kona mi og ikke en spillavatar fra ett eller annet spennende rollespill jeg spiller på nett. Lydia gir meg medlidenhet og trøst hvis det virkelig er verdt å bruke energi på. Når jeg kommer humpende inn på stua med krykker etter at jeg har tråkket over på fotballtrening, igjen, stønner jeg vel egentlig forgjeves og kan ikke forvente at hun syns synd i meg. Jeg klager likevel.

Men på denne turen her, da jeg, og en hel del andre, vrengte innvollene mine og spydde opp knekkebrødet like tørt som det gikk ned ti minutter før, DA hadde hun faktisk vist meg medlidenhet. Hun hadde kanskje til og med satt et hårstrikk i luggen min der jeg med glimt i øyet og påtatte vittigheter gjorde mitt ytterste for å spy med stil.

Et bilde som viser skiltingen mot skipets sykelugar, med tittel «Hospital».

Etter mitt livs aller verste spymaraton, fikk jeg rett og slett ligge på skipets sykelugar. Der fikk jeg ligge i fred og ro fram til jeg var i form til å gjenoppta rollen som medseiler. Jeg kom meg i alle fall ut på dekk igjen en tur. Der møtte jeg skipslegen som tok seg av meg. Skipet hadde nemlig med seg egen lege og hospitalet var godt utstyrt. Framtidige medseilere, kan være trygge på at alle er trygge ombord. Opptil flere oksygentanker lå i umiddelbar nærhet og Bertil Holen fant ut at det også fantes graviditetstest ombord. Da jeg lå der på mitt aller dårligste kom legen innom for å spøke med den etter et bittelite press ifra noen tullebukker på dekk. Jeg lo høflig der og da, men oppriktig døgnet etterpå.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er legevisitt-2075110-1-1537301523461.jpg
En prat med skipslegen om mangt og mye, men stort sett sjøsyke. Se plattform i bakgrunnen.

Like etter at bildet av meg og legen ble tatt, ble jeg geleidet inn igjen på hospitalet. Den sterke solen og synet av knekkebrød på dekk gjorde at jeg måtte finne sengen igjen. Det var for ordens skyld ikke legen som fulgte meg tilbake til senga, men selvutnevnte stuntreporter Bertil Holen. Se eller lytt til intervjuet nedenfor. Og som jeg sa etterpå, » Vel, en får by på seg selv når en, grunnet opphavsrett og personvern ikke kan by på andre».

Bertil klarte ikke dy seg og måtte selvsagt intervjue meg på skipets sykestue

Under overfarten var jeg så dårlig at jeg nesten ikke fikk tatt bilder. Heldigvis var formen bra da vi nærmet oss Shetland og jeg fikk begynne å nyte turen jeg også. På gårsdagens innlegg la jeg ut et bilde av Statsraad Lehmkuhl ved kaien i Lerwick. Vi var på et spennende skolebesøk og fikk se øyas nye skole. Men mest spennende var det vel egentlig å oppsøke locations fra tvserien «Shetland».

De trange gatene og all steinhusbebyggelsen fascinerte meg stort.
Enda ett av husene som lå så nær sjøen at grunnmuren lå under vannoverflaten.

Og når vi trodde vi ikke kunne fascineres mer…INNSPILLING AV TVSERIE! Serien Shetland har blitt vist på NRK, og vi havnet midt i settet.

Bilder fra den fantastiske bokhandelen i Lerwick har jeg dessverre ikke. Heller ikke bilder av fudgebutikken som solgte egenprodusert godteri. Og det er vel like greit ettersom det var i den butikken jeg kjøpte gave til Lydia, kona mi. Begeistringen hun viste smalt i bakken da hun åpnet gaven og plukket ut en pose med marshmallows. Forstå det den som kan!

Mer kommer, to be continued og alt det der. Video og bilder av en seilskute med full seilføring kommer senere. Også video av arbeidet som kreves for å heise seil.

På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 1

På skoletur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland Del 2

#Shetland #Seiling #Reise #sjø #hav #Båt #Skute #Klassetur #Skoletur #leirskole #Mann #Humor #Ålesund #Kolvikbakken #Teambuilding #Mote #sjømann #Kvinne #Klær #Shetlandsblindheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.