Se meg, kanskje du får fram et smil

Norske sykehus skal være verdens beste! Ingen flere kutt!

For noen uker siden skreiv jeg et innlegg om viktigheten av å bygge gode relasjoner i skolen. Relasjoner mellom lærer og elever og relasjoner mellom elevene. Gode relasjoner skaper forutsigbarhet og trygghet. Det skaper et klima hvor også andre ting enn fag er i fokus. Hvor enkeltindivider blir sett og føler seg sett, uavhengig av faglig og sosial fungering.

Les innlegget her:

Slik skal barnet ditt ha det på skolen!

Foreldre med MOT på Haukeland sykehus

De samme gode relasjonene mener jeg er viktig å arbeide fram i helsesektoren også. Selvsagt. Selvsagt både kollegaer imellom og mellom ansatte og pasientene. I innlegget mitt om skole skreiv jeg at jeg ønsker meg flere kollegaer. Flere kollegaer med ulik kompetanse som kan være med på å bygge trygge og gode læringsmiljø i en skole hvor de voksne har tid nok til elevene. Etter å ha lest, gang på gang, at det må kuttes i helsesektoren lurer jeg på hvordan de hardtarbeidende ansatte der skal klare å bruke nok tid på pasientene. Nok tid til å skape trygge og gode relasjoner som gjør at hver enkelt pasient føler seg sett og tatt på alvor.

De siste fire månedene har Lydia og jeg vært på mange sykehusbesøk med sønnen vår Syver. Han har store utfordringer med synet sitt og det har vært en vond og vanskelig reise. En reise uten gode nyheter. Uten oppløftende funn. Uten hvileskjær.

Men selv hvor utfordrende ferden har vært, blir det feil å si den har vært uten lyspunkter. For de har det vært mange av. Og hvert eneste lyspunkt har vært de menneskene vi har møtt, de menneskene som har som arbeid å hjelpe oss. De har betydd utrolig mye for oss. De har sett oss.

Syver, og vi, har blitt møtt av så stor omsorg, interesse og humør i det norske helsevesenet at vi ved hvert eneste sykehusbesøk har reist hjem med mer enn vanskelige tanker og bekymringer. Vi har reist hjem med en sterk og ektefølt opplevelse av å være i de beste hender. Vi har kjent oss ivaretatt og sett, ikke bare på sykehuset, men vi har tatt med oss de positive følelsene hjem også. Slik at vi, før hvert eneste besøk, har hatt positive forventninger om å møte helsepersonell som brenner for å hjelpe oss. Det har gjort oss godt i en hverdag preget av vanskelige tanker om framtida. Tusen takk for at dere velger å arbeide med mennesker. Tusen takk til alle som velger å arbeide i norsk helsevesen!

Jeg har et sterkt ønske om at alle andre som møter opp på norske sykehus skal oppleve det vi har gjort. At hver eneste en skal møte helsepersonell som har tid til å gjøre jobben sin på en måte som tilfredsstiller både helsepersonellet selv og pasienten. At helsepersonell har gode nok rammer til å bruke seg selv og sin kunnskap optimalt, i samarbeid med andre, og på den måten gjøre norsk helsevesen til verdens beste helsevesen. Og når vi bor i Norge, skal det være mulig. Det skal være mulig å gi norsk helsepersonell rammene som skal til for å være verdens beste utgave av seg selv!

Ingen flere kutt i norske sykehus!

Lik og del hvis du er enig

#Mot #Brydeg #Helse #Syk #Forbilde

6 kommentarer til «Se meg, kanskje du får fram et smil»

  1. Kjempeviktig, det du tar opp her! Viktig med gode relasjoner mellom helsepersonell og pasienter/pårørende. Viktig å bli sett, viktig å bli forstått, viktig med et smil i en tung hverdag. Fint innlegg! <3

  2. Kjempeviktig!! Livets start og livets slutt og ikke minst de sårbare og «nakne» periodene i livet er det desse menneskene vi møter.
    Superbra innlegg, Øyvind. Vi heier på dere❤️ og det norske helsevesen❤️

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.