Syng av full hals, som om du var en unge igjen!

Ungene mine går i første og andre klasse. De har arvet fars musikalske talent og det enorme bevegelsesregisteret til moren. Det gir mange fantastiske øyeblikk med allsang og dans på stua. For tida går det mye i DDE’s Rompa mi, Sigrid sine fantastiske låter, Blimesangene til Nrk, og ikke minst Despacito!

Er det ikke fantastisk hvordan unger gir bånn gass selv om de ikke kan engelsk? De synger av full hals uansett, og treffer tidvis veldig bra med teksten!

Syver sin spesial er Despacito. Han gauler av full hals og lirer utav seg den ene spanske glosen etter den andre. Det er helt nydelig! Ylva liker også sanger med fart i, men hun er også glad i rolige kjærlighetsballader. Som hun sa til meg en dag, den er så fin at jeg får lyst til å grine.

På vei hjem fra Svigermor i dag, hørte vi på musikk i bilen. Etter å ha gaulet ut refrenget til Tom Pettys Free falling et par ganger, sa Syver at nå har han lært hva de synger i sangen. Jeg skrudde ned musikken og var spent på hva Syver ville fortelle meg. Ylva ville ha på musikken igjen, men Syver måtte få slippe til.

Syver sang først noe ala dette, trodde jeg: «Free falling, I’m a free falling!» Deretter oversatte han for meg og jeg fikk vite hva han egentlig sang. «Dei synge treet falle, e e tre som falle! e det ikkje rart at han synge om trær, pappa?» Og vi lo, og vi lo (Igjen, se Kevin Vågnes sin serie «Parterapi» på Nrk!) og jeg forsto at syver hadde sunget tree falling, I’m a tree falling.

Syng med den stemmen du har, og syng som om du var barn igjen! Prøv, det er så sinnsykt deilig!

Dersom dette innlegget blir delt over 50 ganger, melder jeg på Kona mi på Idol neste år! Ev. Norske talenter!

Legger ved bilde av en skikkelig sangfugl, som virkelig synger med den stemmen den har!

Vis Mot, Mot til å bry deg, Mot til å leve, Mot til å ta egne valg!


#sang #ShetlandsBlindheim #barnslig #Humor #idol #norsketalenter #musikk #fugler #familie #hverdagsliv #mot #vismot #brydeg #glede

10 kommentarer til «Syng av full hals, som om du var en unge igjen!»

 1. Herlig innlegg! Smiler godt og gjennkjennende til beskrivelsen. Husker selv når vi sang «bare sukker» til tnt sin «bakgårdsrotter» og «africa» til ahhhhhhhhhh freak out! Hahhaha!
  Ønsker deg og alle dine en fin kveld!

 2. Hei Øyvind. Hærlig innlegg, jeg går fortsatt og traller og dikter fra morgen til kveld. Om jeg ikke tar helt feil og skuffer meg selv er det en fiskemåke som er avbildet? I så tilfelle en liten trivia: Fiskemåke har for meg en helt fantastisk røst. Om vinteren er det så stille og livløst i fjæra, fiskemåkene lever jo livets glade dager i Sør-England, Nederland og Belgia m.fl. Et sikkert vårtegn er det derfor når de vender tilbake og fyller luften med skrik og skrål. For meg vakker musikk 🙂

 3. Skippy var favoritten på Barne-TV når jeg og mine søsken var små.
  Skippy from the bush kengeru- you know?
  Vi alle synger sangen slik fortsatt:
  Skippy skippy skippy er mors kengeru..
  Det er ikke lenger enn et år siden noen fortalte meg at jeg sang feil på sangen der jeg gikk å nynnet på den!
  Jeg fatter d ikke og for meg vil skippy alltid være mors kengeru😂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.