Vis Mot, ta ansvar for sunne holdninger som blogger!

 

Skal du ferdes i ukjent terreng, kan det være lurt å være forberedt. Riktig type klær og fottøy er viktig for å gjøre turen så god som mulig. Riktig valg av løype kan også være avgjørende for opplevelsen. Kanskje må du rådføre deg med andre som har mer erfaring enn deg. Kanskje du bør gå sammen med noen de første turene. Kanskje er du på vei ut i et terreng du kanskje bør holde deg unna, og trenger at noen minner deg på det?

På vei opp til Signalen her på Valderøya er det mange ruter å velge. På vei opp Borghildryggen og videre oppover møter du på skiltet som er avbildet ovenfor. Hver gang jeg ser dette skiltet reflekterer jeg over et par ting. Det ene er at det er en spesifikk grunn til at det står der, antakeligvis grunnet hekking av fugl. Så tenker jeg også på at for turstiene sin skyld, burde en kanskje følge anvisningen hele året, spesielt i et område med så mye regn. For hver gang noen beveger seg utenfor sti, og andre følger etter, vil landskapet sakte men sikkert endre seg. Fra en gjørmete sti, får du svære gjørmehøl. Fra én tydelig vei, kan du ende opp med en haug av alternative ruter. Flere har sikkert beveget seg langt ut i lyngen for å unngå søle og dritt. Plutselig er du helt på bærtur. Da er det godt at flere frivillige bygger gangbroer og plasserer ut trygge stener og plankebiter å tråkke på. Slike veivisere kan være gode å ha.Turen går lettere og i flere tilfeller kan den også bli tryggere. Kanskje bidrar disse frivillie til at folk som vanligvis ikke kommer seg fram, likevel kan klare turen?

Jeg leser litt forskjellige typer blogger om dagen. Mange av de er virkelig interessante og gode, mens endel av de (og faktisk endel av de mest leste) kommuniserer usunne holdninger. Dette er ikke noe jeg ønsker å snakke så mye om på bloggen min, men vær klar over at dere som blogger, i mange tilfeller er rollemodeller for nye bloggere og dine lesere. På et vis modellerer dere for  kommende bloggere, og viser vei inn i en verden hvor det er fort gjort at du plutselig byr mer på seg selv enn det du hadde planlagt. Kanskje er bloggverdenen litt som fjellturen beskrevet ovenfor. Kanskje er det lurt at nye bloggere rådfører seg med andre både før de oppretter blogg, og i startfasen. Og da er det sikkert tryggest at de rådfører seg med de som legger tilrette for en trygg og sunn tur mot toppen framfor at de rådfører seg med de som er på bærtur langt uti lyngen. Og på bærtur mener jeg at endel bloggere er. På skikkelig bærtur!

Vær forsiktig med alt du legger ut i sosiale medier. Vær klar over at det du viser, enten gjennom bilder eller tekst, leses av mennesker i alle aldre. Og har du når du trykket på send, post, del eller publiser, må det være gjennomtenkt. 

Vis Mot, Mot til å bry deg, Mot til å leve, Mot til å ta egne valg!

Legger ved noen bilder av dagens løpetur. Kommer flere i et senere innlegg om et av mine forbilder.

 

 

 

#Mot #Trening #Blogg #Ansvar #rollemodeller #influencer #fjelltur #forbilde #Terrengløping
 

14 kommentarer til «Vis Mot, ta ansvar for sunne holdninger som blogger!»

  1. Veldig godt skrevet, Øyvind! Du er en god rollemodell for svært mange ungdommer…. og voksne, og denne bloggen din er knallbra!!

    1. Anonym Angster: Takk for god tilbakemelding! Det er så mange viktige og gode blogger der ute. De må ikke druknes av bloggerne som tjener penger på å influere andre til å føle at de må fikse på seg selv for å være god nok!

  2. Kjempeviktig å være klar over sin rolle. Å være forbilde og rollemodell medfører et ansvar. Helt enig med deg at ikke alle ute i medier er like gode forbilder!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.