Mot til å bry deg?

Å bry seg om andre er langt mer betydningsfullt når du velger å vise det. Det krever, i enkelte tilfeller, mot å skulle vise andre at du bryr deg. Velg å vise andre at du bryr deg! Velg å gi et positivt bidrag til andres liv! Vis Mot, Mot til å bry deg, Mot til å være et forbilde!

Å arbeide med ungdom

Jeg er så heldig at jeg får arbeide med ungdom hver enste dag. I arbeidet mitt som lærer og i arbeidet mitt med MOT. Mot har jeg arbeidet med i mange år, men aldri så mye som i år. Etter at jeg blei ansatt i Giske kommune, en kommune som virkelig satser på MOT, har jeg fått mulighet til å gi et bidrag til lokalsamfunnet hver uke. Et bidrag med mål om å gjøre ungdom mer robuste og modige nok til å ta gode valg, både for seg selv og andre. Jeg får bruke meg selv og egne erfaringer I arbeidet, og møter mange dyktige og imøtekommende lærere. Det gir energi!

Å være modig

Når jeg snakker med ungdom om hva mot er for noe, er det viktig å få fram at det handler om å være modige. Når jeg ber ungdom vise mot, ber jeg de om å være modige og ta egne valg som er gode for både de selv og folk rundt de. Og når jeg ber de ha Mot til å bry seg, vil det si at de skal være modige nok til å bry seg om andre. At de skal vise at de bryr seg, ikke bare tenke det. Kanskje trenger de å lære av forbilder?

Og nå lurer kanskje du på hvordan det kan kreve mot å bry seg om andre. Er du modig dersom du bryr deg om andre da? Ikke alltid, men i enkelte situasjoner, under enkelte omstendigheter oppleves det ikke «risikofritt» å bry seg om andre. I enkelte situasjoner kan det være både skummelt og skremmende å skulle aktivt vise at en bryr seg. For skal du VISE mot, krever det handling. Du kan bry deg så mye du vil om et annet menneske, men dersom du ikke viser det er det ikke sikkert det har noen positiv effekt, hverken for deg selv eller den du bryr deg om. At du bryr deg om noen er nemlig ikke synlig før du velger å vise det. Og av og til tør vi kanskje ikke vise det? Kanskje vi ikke er modige nok? Vis Mot!

Å gi flybensin

Det er mange måter å vise at en bryr seg om noen. Positiv oppmerksomhet gjennom et hei eller et smil, eller en klem, kan bety mye for et annet menneske. Spesielt dersom dagene føles tunge og grå. En hyggelig melding til noen som har opplevd noe vanskelig, eller en invitasjon av et slag, kan gjøre virkelig godt. En prat over en kaffi, en tur i fjell og fjøre eller et kinobesøk, kan bety utrolig mye for noen som føler seg alene. Vet du om noen som kunne trengt litt positiv oppmerksomhet? Når vi snakker om slik positiv oppmerksomhet, oppmerksomhet som kan gjøre hverdagen lettere, da kaller vi det flybensin. Å gi noen flybensin vil gi de energi til å håndtere det som er vondt og vanskelig. Og det kreves faktisk ofte Mot til å gjøre det.

Les om da jeg fikk tidenes påfyll av flybensin på jobb. En nydelig gest fra en av mine modige elever.

Flybensin, i bunn og grunn positiv energi mellom mennesker.

Tryllestaven, prakteksempel på hvordan gi andre flybensin

En fantastisk gave

Da jeg kom hjem fra fotballtrening på torsdag fikk jeg et solid påfyll av flybensin. To nydelige bilder og et brev fra noen som bryr seg. Noen som er klar over at hverdagen vår er tyngre og vanskeligere enn den burde være. Noen som viste Mot til å bry seg. Vi er utrolig takknemlige for alle de flotte menneskene vi har rundt oss. Vi er utrolig takknemlige for all den omsorg dere viser, for oss og hverandre.

To bilder som viser mot av Lisa Aisato
Vis Mot, Mot til å bry degEnkelte er modigere enn vi tror. Mot synes kanskje ikke alltid

Vis MOT, Mot til å bry deg, selv de gangene du er usikker på hvordan.

https://www.mot.no/

#mot_norge #Mot #Brydeg #VisMot #flybensin #omsorg #positiv #livsmestring #Forbilde

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.